Dorpenbaan 4   5121DG Rijen   Holland  Tel. 0161-225106  Fax. 0161-220871   

 E-Mail  info@smits-rijen.nl

 

 sma portaal tractoren

 

 

 

 

 

 

Special Trike portaal traktor

  

Smits Machine Agricole ontwikkelde reeds vele jaren geleden zijn 1e portaaltractor op speciaal verzoek van een boomkweker. Een lichte machine met een bodemvrijheid van 60-cm. De portaal tractor moest vlgs. de kweker simpel zijn zonder toeters en bellen, maar functioneel. Na wat experimenteren was het idee geboren van de SMA Tool-Carrier portaal tractor.  Een portaal tractor, 2-wiel aangedreven met een luchtgekoelde dieselmotor van 26pk, voorzien van een mechanische versnellingsbak die kon ingezet worden voor de mechanische onkruidbestrijding, zoals schoffelen, aanaarden, harken, kunstmeststrooien en spuitwerkzaamheden.

Naar aanleiding van deze sma tool-carrier kwam er steeds meer vraag vanuit de boomkwekerij en de tuinbouw. De kwekers hadden de machine gezien en zagen de grote voordelen van onze portaal tractor.

Het grote voordeel van onze portaal tractoren was dat elke machine speciaal gemaakt werd op de specifieke wensen en eisen van de gebruiker, zodat deze optimaal kon worden ingezet.

Dit concept hebben wij tot op heden gehandhaafd, zodat wij nog steeds in staat zijn geheel aan de eisen van de gebruiker te voldoen. Hierdoor hebben wij in al de voorbijgaande jaren al vele machines mogen maken, die stuk voor stuk tot tevredenheid bij onze klanten ingezet worden.

De techniek staat bij ons  uiteraard ook niet stil. De huidige portaal tractoren zijn voorzien van geheel hydraulische aandrijving, waarmede men traploos elke gewenste rij-snelheid kan kiezen, stille watergekoelde dieselmotoren, ergonomische bediening etc.

Wij kunnen door de vele jaren ervaring nu vele uitvoeringen en modellen leveren, de tool-carrier welke is voorzien van 4 wielen, keuze uit 2 of 4 wielaandrijving, of de special trike welke is uitgevoerd als 3 wielige machine en ook 3 wiel aangedreven is. Bij deze uitvoering is zelfs een bodem vrijheid van meer dan 300-cm mogelijk, zodat deze uitermate geschikt is voor de grotere gewassen.

 

 Special trike portaal tractor extra lage midden bouw en kleine wielen

 

S.M.A portaal tractoren;   

De oplossing voor vele werkzaamheden in de boomkwekerij sector.

Uniek voor o.a  mechanische onkruidbestrijding, bladbespuitingen, chemische onkruidbestijding, ondersnijden of afpennen van wortels,  rond/ of kluitensteken,  kunstmest strooien, snoei-en knip werkzaamheden,  rooien van planten etc.

 

  

Tool-Carrier bodemvrijheid 140-cm 4-wiel aandrijving

 

 

 Tool-Carrier bodemvrijheid 180-cm 2 wiel aangedreven

 

 

Tool-Carrier bodemvrijheid 80-cm 2 wiel aangedreven 

 

 

Tool-Carrier bodemvrijheid 160cm 2 wiel aangedreven 

 

  

Tool-Carrier extra lichte uitvoering  

 

 

Special Trike bodemvrijheid 250-cm 3wiel aangedreven 

 

 

Special Trike voorzien van automatische kluitensteker 

 

  

Tool-Carrier bodemvrijheid 80-cm 

 

Zoals u op bovenstaande afbeeldingen kunt zien zijn er vele uitvoering en modellen mogelijk. Het is haast onmogelijk om alle variaties etc. hier te tonen, maar wellicht hebben wij voor u een beeld kunnen schetsen van onze mogelijkheden wat betreft onze portaal tractoren.

Voor specifieken mogelijkheden, toepassingen en uitvoeringen kunt u het beste geheel vrijblijvend contact met ons opnemen zodat wij samen met u kunnen kijken naar een portaal tractor die het meest aan u verwachtingen en eisen kan voldoen en wij een voor u passende aanbieding kunnen maken